Waar gaat het om?

Het Save the Earth project is een unieke kans voor Lions om aan te haken bij een fantastisch initiatief om te helpen de aarde te redden. Een spetterend multimedia theaterspektakel, geïnspireerd op het leven van Wubbo Ockels, Nederlands eerste astronaut, zal in seizoen 2018-2019 spelen in minstens 23 steden in Nederland. Jörgen Raymann belicht in de musical op zijn eigen kenmerkende manier, met humor én met diepgang dat iedereen een substantiële bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame toekomst. Voor een trailer en meer informatie kijk eens op de Save the Earth website!.

 

Wat kunnen de Lions doen?

Lionsclubs kunnen zelf (of in een cluster) activiteiten organiseren rond de theatervoorstellingen. Die activiteiten zouden kunnen bestaan uit een educatief programma voor basisscholen, een aantal opruimacties en/of het stimuleren van gebruik van een mobiele App die mensen motiveert om duurzaamheid te omarmen. Maar natuurlijk zijn andere initiatieven van clubs ook welkom!

Omdat de door de Lionsclub georganiseerde activiteiten sterk worden ondersteund door de musical is het ook van belang de verkoop van kaarten voor de musical te promoten. Dit kunnen Lions doen door de promotie van het theater te versterken, zelf eigen netwerken aan te boren en sponsors te vinden.

Zoals in Scheveningen en Den Haag, waar de clubs gezamenlijk met meer dan 100 Lions naar de première zijn geweest, opruimacties hebben georganiseerd en de eerste lespakketten van de Plastic Soup Foundation bij lagere scholen hebben uitgezet.

Nu gaat de show verder het land in (zie voor speeldata onderstaand tabel).

Al tientallen clubs hebben enthousiast gereageerd op dit Lions project en willen meedoen!

Heeft u zich nog niet aangemeld ? Of wilt u meer weten? Laat het uw Districts Coördinator voor Duurzaamheid weten! Voor hun contact gegevens zie:   Over de Stichting

 

Wat kunnen wij doen om te helpen?

Voor de bovengenoemde concrete activiteiten is de Stichting Lions en Duurzame Leefomgeving samen met LC Den Haag - Scheveningen doende geweest centraal hulpmiddelen te ontwikkelen.

Alle Handleidingen, Materialen en Documentatie voor Plan van Aanpak, Trashhunts, Educatie, Communicatie, omgaan met de Voorstellingen etc. zijn te verkrijgen via onze Lions OwnCloud: 1. Landelijk MD110 > Commissies, stichtingen en werkgroepen > St. Lions en Duurzame Leefomgeving > Save the Earth > ,  of via uw Districts Coördinator.

 

  • Trash Hunts ofwel zwerfafval opruimen: met elkaar dat lelijke en schadelijke zwerfaval opruimen. Leuk en nuttig. Met Lions, in een actie georganiseerd door Lions of aansluitend bij andere acties. Bijvoorbeeld met kinderen van de scholen waar het Plastic Soup Lespakket is gebruikt. 
  • Lespakketten: Om kinderen te bereiken wordt samengewerkt met de Plastic Soup Foundation (PSF)(www.plasticsoupfoundation.org). Zij hebben een heel leuk en leerzaam lespakket ontwikkeld. Het professionele lespakket is afgestemd op leerlingen vanaf groep 4 tot en met 8. Bijna 1500 scholen maken al gebruik van het lespakket; 4500 nog niet (Zie de website van lespakket). Wij kunnen helpen bij de verder verspreiding van dit lespakket en hulp aan de scholen bij de invulling, dan wel om een opruimactie te organiseren.
    Zoals vele clubs al hebben ervaren, moet het organiseren van lessen op scholen ruim van tevoren worden aangevangen. Wij raden aan clubs die geïnteresseerd zijn alvast commissies/teams op te zetten om de onderdelen die veel voorbereidingstijd vragen vast in gang te zetten. Voor Lions zie Draaiboek Educatie DZLO op de ownCloud.

 

Laatste nieuws over het multimediale theaterspektakel Save the Earth:

Op dit moment zijn er nog circa 23 theaters geboekt voor een avondvoorstelling in seizoen 2018-2019. De première heeft plaats gevonden in Scheveningen op 6 juli 2018. 

Zie onder de lijst met theaters en geplande data. U kunt boeken via de website van Save the Earth. Of Google even naar uw theater. En als uw club plannen heeft naar het theater te gaan, laat dat even aan uw Districts Coördinator Duurzaamheid weten! Zoals in Scheveningen zou het mooi zijn als tientallen Lions samen naar het theater gaan en van zich kunnen laten horen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info:                                                                                                                                                       

Klik hier: savetheearth.nu

Of neem contact op met een van de leden van het Stichtingsbestuur

Voorzitter: Aad Melgerd                               06-51419367   aad@duurzaamaandezaan.nl

Coördinator 110 AN: Adri Bax                    06-18676484   adri.bax@baxschoenen.nl

Coördinator 110 AZ: Pia Eckstein              06-52710736   pia.eckstein@dcmr.nl

Coördinator 110 BN: Vacature

Coördinator 110 BZ: Fred van den Brink    06-28831882   fredvandenbrink@upcmail.nl

Coördinator 110 CO: Rick Crauwels           06 85392085   rick@crauwels.nl

Coördinator 110 CW: Hans Zevenbergen   06-53366651   h7bergen@gmail.com

LEO-clubs: vacature