Waar gaat het om?

Het Save the Earth project is een unieke kans voor Lions om aan te haken bij een fantastisch initiatief om te helpen de aarde te redden. Een spetterende musical, geïnspireerd op het leven van Wubbo Ockels, Nederlands eerste astronaut, zal spelen in ongeveer 30 steden in Nederland in seizoen 2018-2019. Jörgen Raymann belicht in de musical op zijn eigen kenmerkende manier, met humor én met diepgang dat iedereen een substantiële bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame toekomst.

Voor meer zie de website van Save the Earth.

 

Wat kunnen de Lions doen?

Lionsclubs kunnen zelf (of in een cluster) activiteiten organiseren rond de theatervoorstellingen. Die activiteiten zouden kunnen bestaan uit een educatief programma voor basisscholen, een aantal opruimacties en/of een mobiele App die mensen motiveert om duurzaamheid te omarmen. Maar natuurlijk zijn andere intiatieven van clubs ook welkom!

Omdat de door de Lionsclub georganiseerde activiteiten sterk worden ondersteund door de musical is het ook van belang de verkoop van kaarten voor de musical te promoten. Dit kunnen Lions doen door de promotie van het theater te versterken, zelf eigen netwerken aan te boren, sponsors te vinden en mee te helpen aan de komende crowdfunding/voorverkoop van kaarten die in mei 2018 gepland staat.

Al 40 clubs hebben enthousiast gereageerd en willen meedoen ! LC Scheveningen-Den Haag en clubs in Den Haag (5x) nemen het voortouw. Voorts clubs in Arnhem, clubs in Rotterdam, clubs in Purmerend, clubs in Amstelveen, clubs in Nieuwegein en de clubs uit Krimpen en Capelle aan de IJssel, Woerden, Hardenberg, Deventer, Nijmegen, Sneek en Enschede-Haaksbergen.

Heeft u zich nog niet aangemeld ? Dat kan op savetheearth.nu/lionsclubs

 

Wat kunnen wij doen om te helpen?

Voor de bovengenoemde concrete activiteiten is de Stichting Lions en Duurzame Leefomgeving samen met LC Den Haag - Scheveningen doende centraal hulpmiddelen te ontwikkelen:

  • De communicatie voor de Trashhunts ofwel opruimacties via Ralph Groenheide info@treasurehunt.org en of de site van de Plastic Soup Foundation voor de bergingslijst van de verzamelde zwerf-artikelen;
  • De lespakketten (verzamel box) van de Plastic Soup Foundation voor de basisscholieren van groep 7 en 8, vanaf medio september 2018 verkrijgbaar;
  • Als versterking van de educatieve actie zou een Matinee voor kinderen misschien ook wel goed passen. Clubs kunnen zelf  bespreken met het lokale theater wat de mogelijkheden en de kosten zijn.  

Voor Lionsclubs waar geen theatervoorstelling in de buurt gepland is,  bestaat de mogelijkheid dat clubs de Trashhunts of wel de opruimacties en de educatieve programma’s voor scholen met behulp van de lespakketten van de Plastic Soup Foundation zelf regelen. Uiteraard via en met de ondersteuning en begeleiding van de Stichtings Lions en Duurzame Leefomgeving.

Zoals vele clubs al hebben ervaren, moet het organiseren van lessen op scholen ruim van tevoren worden aangevangen. Wij raden aan clubs die geïnteresseerd zijn alvast commissie teams op te zetten (Lions jaar 2018/2019) om de onderdelen die veel voorbereidingstijd vragen vast in gang te zetten; formatten zijn beschikbaar.

 

Handleidingen en Materialen voor Trashhunts en Lespakketten van de Plastic Soup Foundation

Info over Trashhunts en de lespakketten van de Plastic Soup Foundation volgt zo rond medio april 2018.

 

Laatste nieuws over de musical Save the Earth:

Op dit moment zijn er circa 30 theaters geboekt voor een avondvoorstelling. De première vindt plaats in Scheveningen op 6 juli 2018. Binnenkort kun je je aanmelden bij  het Zuiderstrandtheater te Scheveningen. 

 

 

Meer info:                                                                                                                                                       

Klik hier: savetheearth.nu

Of neem contact op met een van de leden van het Stichtingsbestuur

Voorzitter Aad Melgerd                                          06-51419367 - aad@duurzaamaandezaan.nl

AN          Secretaris Anton Grandiek                      06-40829440

CW         District Officer Hans Zevenbergen         06-53366651 - h7bergen@gmail.com

CO          District Officer Andre Dams                    06-24665776 - dac@onsnet.nu

BZ           District Officer Fred van den Brink         Voorlopig niet beschikbaar        

Leo’s      Nanne Huisman                                         06-53475966 - nannehuisman@live.nl